Gräsmatta på rulle – få en perfekt gräsmatta

Vi på Vedums Gräs har lösningen för dig!

Alla drömmer vi om att ha en gräsmatta som är vacker, det är för de flesta ett givet inslag i trädgården och samtidigt viktigt för intrycket. Vårt starka och vackert odlade rullgräs är precis den lösning som alla önskar sig.

Gräsmatta på rulle – rullgräs av kvalitet

En snygg gräsmatta i många år

Att köpa färdiga gräsmattor på rulle från oss på Vedums Gräs ger du dig själv en smidig lösning genom en enkel utrullning för att få ett snabbt och snyggt resultat. För att verkligen få det resultat som önskas med rullgräs är det viktigt att göra ett bra förarbete. Tillför bra matjord till ytan, läs mer på Läggningsanvisningar för att ge gräset de bästa möjligheterna.

Gräs på rulle av högsta kvalitét

Vi på Vedums Gräs har odlat gräs på rulle i över 30 år. Tack vare detta är vi säkra på att vi kan ge dig din drömgräsmatta. Vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för att en gräsmatta på rulle ska vara av den yttersta kvalitén, redo att ge alla våra kunder gräsmattor som de förtjänar. Med vår hjälp blir ditt gräs alltid grönare, något som du och din familj kan njuta av i många, många år.

Gräsmatta på rulle

Gräsmatta på rulle är enkel att hantera och passar att anläggas på en mindre yta eller flera hundra kvadratmeter. Rullen går enkelt att placera ut på underlaget och går lätt att skära till. Den färdiga gräsmattan vi odlar har en egen specialblandning av 70% Ängsgröe och 30% Rödsvingel vid sådd. Rullgräs är en levande ”färsk” produkt och kan variera i utseende vid skörd beroende på jordmånen den odlas på och vädret vi har just då.

Våra fält har varierande mo- och sandjord och kan ge varierande färgskiftningar och stråstruktur. Detta jämnar ut sig vid etableringen hos kunden.

Säsong april till december

Normalt kan vi skörda färdiga gräsmattor april till december.

Bästa tiden att lägga rullgräs är under hösten då temperaturen sjunkit. Gräsmattan får hjälp av regn och dagg som håller den fuktig, vilket även hjälper till att hålla nere kostnaden för vattenförbrukningen. Skötseln blir mindre omfattande än under den heta högsommaren.

Det går att lägga gräsmatta under sommaren men då krävs mer omsorg med vattning för att gräsmattan ska överleva värmen och torkan.

Avhämtning och leverans av rullgräs

Färdig gräsmatta finns för både avhämtning och leverans. Rullgräs är en beställningsvara och behöver bokas i förväg för avhämtning och leverans.

Minsta mängd att beställa är 1 kvm. Minsta mängd för leverans är 70 kvm.

Avhämtning av rullgräs

Bokning av gräsmatta måste ske innan avhämtning. Beställd mängd skall avhämtas på överenskommet datum och tid. Kunden blir tilldelad en avhämtningstid vid beställning. Vi lastar med lastmaskin på avsatt tid på släpkärror/transport som har minsta mått 125 x 125 cm. Handlastning i bagageutrymmen eller smal kärra får kunden stå för själv. Minsta mängd att avhämta är 1 kvm.

Leverans av rullgräs

Vi leverera till de flesta orter och lossar vid tomtgräns. Åkeriet vi anlitar levererar med lastbil + släp och lossar med påhängstruck. Tänk på att transporten behöver yta för att lossas. Kunden är ansvarig att informera vid beställning om eventuella vikt- och höjdbegränsningar vid lossningsplats. Vissa orter kan åkeriet inte lossa till. Kontakta oss för leveransdag till önskad ort via kontaktformuläret. Minsta mängd för leverans är 70 kvm.

Läs mer om avhämtning och leverans på Köpvillkor

Rullens mått och vikt

1 rulle = 1 kvm.

Mått = Mäter ca 162 x 62 cm, rotsystemet är ca 2-2,5 cm tjock.

Vikt = Väger ca 17-22kg normalt. Vid blötare väder kan den väga mer.

Pallmått = 120 x 120 cm. Pall + gräsrullar = ca 125 x 125cm.

Minsta mängd avhämtat = 1 kvm.

Minsta mängd levererat = 70 kvm.